Menu Over ALV Blog Contact T 050 31 84 87info@tc-alv.be
Home > Blog
16 april 2024

Oxidatiestabiliteit en vervuiling in uw dieseltank

Wij krijgen regelmatig vragen over oxidatiestabiliteit en vervuiling van dieseltanks. Wij hebben de vragen verzameld en voorgelegd aan een onafhankelijk onderzoekspecialist. Om u te informeren willen wij vraag en antwoord met u delen.

Lees meer

31 oktober 2023

Waarom uw mazouttank neutraliseren of verwijderen ?

Mazouttanks die niet meer worden gebruikt moeten worden buiten dienst gesteld. Zo’n buitendienststelling houdt in dat u de stookolietank moet laten verwijderen of neutraliseren op een vakkundige manier en met een wettelijk attest opgesteld door een erkend tanktechnicus of een milieudeskundige.

Lees meer

06 oktober 2023

Permanente Fuel Polish en reiniging van uw diesel

Dieselcontaminatie wordt veroorzaakt door water in de brandstof. Dat kan voor grote problemen zorgen, vooral in tanks die niet veel gebruikt worden zoals in back-up tanks voor generatoren, machines die lang stilstaan, vaartuigen in een dok,…

Lees meer

04 september 2023

Vul oude rioleringen op met hardschuim en vermijd extra graafwerk

Momenteel zijn de wegeniswerken aan de Wareslagedreef in Waasmunster in volle gang. Met deze werken legt Aquafin een gescheiden rioleringsstelsel aan, waarbij het afvalwater via de Hoogstraat naar het zuiveringsstation gaat en het regenwater wordt afgevoerd naar het bestaande bekken. Opmerkelijk: in dit project werd er niet geopteerd om de oude riolering te verwijderen, maar wel te vullen met Benefil hardschuim. Hiervoor deden Besix, Sweco en Aquafin een beroep op de expertise van ALV. “Door de oude rioleringen te vullen met hardschuim vermijd je extra graafwerken en wordt de hinder voor de omgeving beperkt”, aldus Johnny Fonteyne, zaakvoerder van ALV.

Lees meer

21 augustus 2023

Wetgeving in verband met oude, niet meer gebruikte mazouttanks

Mazouttanks, dieseltanks, benzinetanks, olietanks,… die niet meer gebruikt worden moeten op een wettelijke manier buiten dienst worden gesteld. De regels hiervoor hangen af van enkele factoren zoals het volume, de plaatsing en het doel van de opslagtank. In deze blog bespreken we de voornaamste.

Lees meer

13 april 2023

Waarom zou ik mijn mazouttank laten keuren?

Omdat het moet ?

Lees meer

07 maart 2023

Wat met water in je mazouttank ?

Je hebt plots geen verwarming meer omdat er water in je leidingen zit en jouw chauffage werkt nu éénmaal niet op water. Je voertuig staat in panne want je motor draait niet op water.

Dat zijn acute problemen die op langere termijn echter ook voor andere problemen zorgen. Water in je mazouttank kan op lange termijn bijvoorbeeld zorgen voor inwendige corrosie en het vormen van algen.

Lees meer

02 juli 2019

Diesel reinigen

Wij kunnen u Fuel Polishing aanbieden

Lees meer

Op de hoogte blijven van
premies en oplossingen?