Menu Over ALV Blog Contact T 050 31 84 87info@tc-alv.be
Home > Blog > Wetgeving in verband met oude, niet meer gebruikte mazouttanks
21 augustus 2023

Wetgeving in verband met oude, niet meer gebruikte mazouttanks

Tanks die hebben gediend voor de verwarming van een woning.

Hier maken we een 1ste onderscheid: is de tank boven- of ondergronds geplaatst ?

ALLE bovengrondse tanks moeten worden geledigd en gereinigd. Wanneer ze groter zijn dan 5000L moeten ze ook worden verwijderd. Hiervan krijg je dan een attest van een erkend tanktechnicus of milieudeskundige.

ALLE ondergrondse tanks moeten ook worden geledigd en gereinigd. Wanneer de tanks kunnen worden verwijderd dan moeten ze worden uitgegraven en afgevoerd naar een erkend verwerker. Wanneer het technisch niet mogelijk is om de tank te verwijderen dan kan deze blijven zitten maar moet ze worden opgevuld met een inert materiaal. Wij gebruiken hiervoor het hardschuim Benefil (voorheen Biofill) Achteraf krijg je dan ook een buitendienststellingsattest opgesteld door een tanktechnicus of een erkend deskundige.

De wetgeving hierover kan je nalezen via deze link.

Alle andere tanks bv tanks voor verwarming van bedrijfsgebouwen, dieseltanks,…

Ook hier maken we weer een onderscheid tussen de boven- en ondergrondse tanks.

ALLE bovengrondse tanks moeten worden geledigd, gereinigd EN verplicht verwijderd. Hiervan krijg je dan een attest van een erkend tanktechnicus of milieudeskundige.

De volledige wetgeving hierover kan je nalezen via deze link

ALLE ondergrondse tanks moeten worden geledigd en gereinigd. Wanneer de tanks kunnen worden verwijderd dan moeten ze worden uitgegraven en afgevoerd naar een erkend verwerker. Wanneer het technisch niet mogelijk is om de tank te verwijderen dan kan deze blijven zitten maar moet ze worden opgevuld met een inert materiaal. Wij gebruiken hiervoor het hardschuim Benefil (voorheen Biofill) Achteraf krijg je dan ook een buitendienststellingsattest opgesteld door een tanktechnicus of een erkend deskundige.

De volledige wetgeving hierover kan je nalezen via deze link

Heb je nog persoonlijk advies nodig over uw brandstoftank ? Aarzel niet ons te contacteren 050/31 84 87 Onze experts staan klaar om u te helpen.

ALV beschikt over alle nodige vergunningen en heeft ruime expertise om deze werken voor u uit te voeren. Vraag hier uw vrijblijvende offerte