Menu Over ALV T 050 31 84 87info@tc-alv.be
Home > Buitengebruikstelling tanks

Buitengebruikstelling mazouttanks en stookolietanks

Alle mazouttanks die niet meer gebruikt worden, moeten buiten gebruik gesteld worden. De buitengebuikstelling van mazouttanks of stookolietanks wordt als volgt uitgevoerd:

  1. Concreet betekent dit dat we eerst en vooral de mazouttank leegmaken
  2. Daarna wordt de brandstoftank gereinigd (tankcleaning)
  3. Als laatste stap zullen we de mazouttank of stookolietank definitief verwijderen
  4. Indien dit niet mogelijk is zullen we de mazouttank of stookolietank opvullen met Biofill

ALV zorgt dat uw mazouttank wettelijk en definitief buiten gebruik wordt gesteld. Na het leegpompen van uw mazouttank, wordt deze gereinigd (tankreiniging) en daarna ofwel verwijderd ofwel geneutraliseerd met Biofill.

Buitengebruikstelling bovengrondse mazouttanks en stookolietanks

ALV is de specialist in het verwijderen en verwerken van een bovengrondse mazout- of stookolietank. Met jaren ervaring in het vak, kan u vertrouwen op een snelle en correcte dienstverlening. Na het verwijderen van de tank, ontvangt u een wettelijk attest. 

Wat is een bovengrondse mazouttank?

Een mazouttank, ook wel een tank voor mazout of een stookolietank genoemd, is een tank voor de opslag van mazout. Mazout wordt hoofdzakelijk voor verwarming gebruikt. Een mazouttank kan zich bovengronds of ondergronds bevinden. Een bovengrondse mazouttank wil zeggen dat de mazouttank zich boven de grond bevindt. Ook mazouttanks uit de kelder zijn bovengrondse mazouttanks.

Waarom een bovengrondse mazouttank verwijderen?

Een bovengrondse mazouttank verwijderen is nodig omwille van verschillende redenen:

  • Overstappen naar een nieuwere, goedkopere manier van verwarmen
  • Bovengrondse mazouttanks die niet meer gebruikt worden, moeten wettelijk buiten gebruik gesteld worden
  • Een verouderde, verroeste tank kan instorten of bodemverontreiniging veroorzaken en moet verwijderd worden

Een bovengrondse mazouttank verwijderen laat u best over aan experten. Ons team heeft alle technieken in huis om de mazouttank op een veilige en correct manier te verwijderen. We zullen de bovengrondse mazouttank eerst ledigen en reinigen. Vervolgens zal de tank in verwijderd worden. Dit doen we in stukken of in zijn geheel. 

Na het buitendienst stellen van uw bovengrondse mazouttank, ontvangt u van ons een wettelijk attest van buitengebruikstelling. Zo bent u wettelijk helemaal in orde.

Niet zeker of u uw mazouttank moet laten verwijderen? Laat uw mazouttank keuren.

De prijs van een bovengrondse mazouttank verwijderen

Benieuwd naar de prijs van een bovengrondse mazouttank verwijderen? Aarzel dan niet om een vrijblijvende offerte op te vragen via het onderstaande formulier. Het verwijderen van een mazouttank is pas toegestaan na het legen van de tank en het reinigen van de tank. Bij vragen kunt u ons steeds contacteren.

Bekijk ons aanbod

Verwijderen of neutraliseren ondergrondse mazouttanks of stookolietanks

Voor elke ondergrondse mazoutttank schrijft de wet voor dat we deze moeten verwijderen. Is dit om technische redenen niet mogelijk, dan zullen we de ondergrondse mazouttank opvullen of neutraliseren met Biofill schuim. We zullen eerst van de ondergrondse mazoutttank het mangat losmaken, daarna ledigen en reinigen we de mazouttank om deze vervolgens op te vullen of te verwijderen.

Dit alles kan worden uitgevoerd in 1 én dezelfde dag.

Na het buitendienst stellen van uw ondergrondse mazouttank, ontvangt u van ons een wettelijk attest van buitendienststelling.

Bekijk ons aanbodUw offerte binnen één werkdag

Voornaam (*) Naam (*) Straat + nr Postcode (*) Gemeente (*) E-mail (*) Telefoon Volume tank (liter) Soort tank (*) Gewenste dienst(en) (*) Uw vraag / opmerking


Op de hoogte blijven van
premies en voordelen?